Mikä sitten on luksusta?

Oletko koskaan miettinyt, mitä luksus on. 
Luksus on jotain sellaista, mikä tuottaa meille erityistä iloa ja onnea.



Minulle luksusta on kunnollinen ruokapöytä. Kerron miksi..



Tasan 2 vuotta sitten meillä oli ruskea lankkupöytä ja kuusi valkoista (todella korkea selkänojaista) tuolia. Aloin kyllästyä pöytään, koska se oli aivan liian tumma ja tuolit olivat niin korkeat, etten saanut kunnolla katettua pöytää tuolien ylitse. 
Ostimme uuden pöydän ja uudet tuolit. Pöytä jonka ostimme oli loistavassa tarjouksessa Askossa. Iloisena kasasimme sen kotona ja onnellisena pöydän valkoisesta väristä luulin että nyt meillä on hyvä pöytä pitkäksi aikaa.. 




Muutaman kerran syötyämme aloimme huomaamaan, että pöytä on aivan liian kevyt. Aina kun joku leikkasi ruokaa (ihan vain esim. pinaattilättyjä), koko pöytä heilui ja jokaisen juoma läikkyi yli! Todella rasittavaa. Siitä tulikin meillä jo vitsi, kun minä tai puolisoni leikkasimme ruokaa, toinen nosti siksi aikaa juomalasit ilmaan :) 




Aloimme etsiä uutta pöytää, mutta mikään ei tuntunut sopivalta.. Meillä on pitkään ollut kuuden istuttava pöytä ja halusin vaihteeksi löytää jotain uutta. Vaasan Lähdesmäeltä se sitten löytyi, neliön muotoinen ruokapöytä, jossa pöydän jalka on keskellä. Täydellistä. Päätimme, että nyt ostamme pöydän joka on raskas, ettei se heiluisi. Ette voi uskoa kuinka raskas pöytä sitten olikin kun se tuotiin meille kotiin. Ulko-ovemme oli jouduttu nostamaan irti saranoista kun pöydän jalka tuotiin sisällä, miehet eivät oikein tienneet kuinka ihmeessä sen saisi kannettua sisälle.. 



Halusin pöytään vielä lasikannen tuomaan kiiltoa ja valoa. 
Tilasin Vaasalaisesta lasiliikkeestä - Lasipiha VP -Tekoniemi Oy: stä upean 6 milliä paksun valkoisen lasin pöytään. (Pöydän koko on 1500cm * 1500cm. ) Lasissa on alapuolella sellainen turvakalvo (?) vai mikä olisi oikea nimi, jos lasi rikkoutuu, niin lasin palat eivät riko pöydän kantta eikä sirpaleet leviä. Tämä oli tärkeää, koska meillä on pieni tyttö, joka myös ruokailee pöydän ääressä. 

Voin todella lämpimästi suositella Tekoniemen lasiliikettä. Todella ammattitaitoista palvelua, upeaa jälkeä ja muutenkin ystävällisiä ihmisiä. 




Kuvissa oleva pöytä on uusi pöytämme ja en voisi olla tyytyväisempi. 
Toimivuuden lisäksi pöytä on myös ilo silmälle. 
Kyllä oikean kokoinen ruokapöytä vaan on luksusta. Ja sopivan matalat tuolit myös. Panosta ruokapöytään. On kiva syödä ja viettää aikaa pöydän ääressä kun tilaa on jokaisella tarpeeksi ja juomat ei läiky pitkin pöytää ruokaillessa ;)


Onko teillä kokemuksia huonoista tai erittäin hyvistä ruokailuryhmistä? 

Marika 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3 loistavaa keksintöä keittiöön!

Ostin jotain mitä "inhoan"

Mitä jos oma koti ei olekaan IN?